Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023.

Με ιδιαίτερη χαρά Λευκαδίτες και ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Μοσχάτου, υποδεχτήκαμε Ιερό αντίγραφο της εικόνας της «Κυράς» της Λευκάδας, της Παναγίας Φανερωμένης στον προαναφερθέντα ναό.

Η εικόνα έφτασε στο Ναό από την Ι. Μονή Φανερωμένης Λευκάδας υπό της ευγενούς συνοδείας του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λευκάδας & Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλου, του Καθηγουμένου της Μονής Πανοσιολογιότατου π. Νικηφόρου Ασπρογέρακα και αντιπροσωπείας Μοναχών.

Στην υποδοχή παραβρέθηκαν ο πρώην βουλευτής Λευκάδας και υποψήφιος δήμαρχος κ. Ξενοφών Βεργίνης, η Λευκαδίτισσα πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κ. Νίκη Αραμπατζή, ο βουλευτής της Ν.Δ κ. Βασίλης Σπανάκης, δημοτικές αρχές του Μοσχάτου, ο πρόεδρος της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών κ. Κωνσταντίνος Κατηφόρης, ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Καρσάνων Λευκάδας Αθήνας κ. Ηλίας Βλάχος και η επίτιμη πρόεδρος εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού κ. Ευαγγελία Κολυβά και πολλοί άλλοι.

Ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης & Γύρω Δήμων «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» έδωσε δυναμικό παρόν, αφού παραβρέθηκαν στην  υποδοχή  ο πρόεδρος του Δ. Σ. κ. Χρ. Γιάννης Φουρλάνος, η Γεν. Γραμματέας κ. Άννα Ροντογιάννη, το μέλος του Δ.Σ. κ. Ακριβούλα Κάτσενου, η επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σούλα Λάζαρη και ισχυρή αντιπροσωπεία από το χορευτικό του με την όμορφη λευκαδίτικη φορεσιά.  Το χορευτικό μας έντυσε η κ. Φρόσω Μόκα – Λάζαρη με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι, την οποία ευχαριστούμε πολύ.

Ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός υπό των Μητροπολιτών Μεγάρων & Σαλαμίνος κ. κ. Κωνσταντίνου και Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλου.

Ευχαριστούμε πολύ τον προϊστάμενο του Ναού π. Παρθένιο Αμανατίδη για την οργάνωση και τη φιλοξενία και όλους όσους παρέστησαν στην υποδοχή.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" © 2016

Ακολουθήστε μας: