ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ

«Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ»

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, Μουσείο Χατζημιχάλη, Πλάκα!

Μέσα σε λιτή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης για την καρσάνικη βελονιά. Το γεγονός αυτό είναι μια κορυφαία στιγμή για το λαϊκό πολιτισμό της Λευκάδας αφού η καρσάνικη βελονιά είναι άυλο πολιτιστικό στοιχείο της UNESCO.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΟΠΑΝΔΑ και του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Λευκάδας.

Παραβρέθηκε η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κ. Νίκη Αραμπατζή, η πρόεδρος του Πνευματικού κέντρου Λευκάδας κ. Χαρά Σαΐτη, η Προϊσταμένη Τμήματος Μουσείων, Συλλογών και Πολιτιστικών Χώρων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α) κ. Ελένη Χρονοπούλου. οι κ. κ. Ιωάννα Τζαβάρα και Μαρία Ζαχαράκη εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού, η κ. Σταυρούλα Πισιμίση προϊσταμένη του  Μουσείου Χατζημιχάλη και πολλοί επισκέπτες.

Το Σύλλογο Λευκαδίων Ηλιούπολης εκπροσώπησε ο πρόεδρός του κ. Χρ. Γιάννης Φουρλάνος, η Γεν. Γραμματέας κ. Άννα Ροντογιάννη και μέλη του Συλλόγου.

Η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κ. Νίκη Αραμπατζή καλωσόρισε τους επισκέπτες και εξήρε τη σημασία του γεγονότος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η κ. Χρονοπούλου, η κ. Τζαβάρα και η κ. Σαΐτη, ενώ διαβάστηκε μήνυμα του βουλευτή Λευκάδας κ. Αθ. Καββαδά και χαιρετισμός του δημάρχου Λευκάδας κ. Χαρ. Καλού.

Ακολούθησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ξενάγηση στην έκθεση και στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα στους επισκέπτες (λαδόπιτα και λευκαδίτικο Παστέλι – Μαντολάτο από τη βιοτεχνία ΦΕΞΗ)

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" © 2016

Ακολουθήστε μας: