Ιανουάριος 2024

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες

Φίλες και φίλοι των Λευκαδίων

 

Το νέο έτος 2024 υποδέχεται το Σύλλογο μας με ένα νέο Δ.Σ. ανανεωμένο, έμπειρο, με έντονη διάθεση για εργατικότητα και προσφορά, όπως όλα τα προηγούμενα Δ.Σ. εδώ και πενήντα περίπου χρόνια.

Πενήντα περίπου χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα , που καταξίωσαν το Σύλλογο μας στη συνείδηση όλων.

Το 2024 ως Λευκαδίτες έχουμε δυο σημαντικές επετείους να τιμήσουμε.

Τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Εθνικού μας ποιητή, Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, αλλά και τα 160 χρόνια από την Ένωση της Επτανήσου με τη μητέρα Ελλάδα.

Για μεν την πρώτη επέτειο το Δ.Σ. αποφάσισε ήδη, την τοποθέτηση προτομής του ποιητή στην Πλατεία Λευκαδίων, στον περιβάλλοντα χώρο της Εκκλησίας Αγίας Παρασκευής στην Κάτω Ηλιούπολη, δίπλα στην προτομή του Άγγελου Σικελιανού.

Για δε τη δεύτερη επέτειο αποφάσισε τη διοργάνωση ενός διημέρου Επτανησιακού Χορωδιακού και Χορευτικού συναπαντήματος, καθώς και την προσπάθεια μιας Πανλευκαδίτικης Πανστρατιάς στη Μελβούρνη της μακρινής Αυστραλίας για να γιορτάσουμε με τους εκεί συμπατριώτες μας.

Καλούμε σε συνεργασία την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία του νησιού μας, τους πολιτιστικούς και άλλους φορείς της Λευκάδας, τις δημοτικές αρχές Ηλιούπολης, Ελληνικού – Αργυρούπολης και τους φορείς των δήμων, για την επίτευξη των στόχων αλλά και την εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, τη σύζευξη των γενεών, απαραίτητα στοιχεία για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας.

Καλούμε τέλος, όλα τα μέλη του Συλλόγου, τις φίλες και τους φίλους του Συλλόγου και της Λευκάδας να πλαισιώσουν, να βοηθήσουν, να ενισχύσουν τις προσπάθειες μας.

Άπειρες εγκάρδιες ευχές από τα μέλη του Δ.Σ.

Ειρηνικό. Δημιουργικό, Ευλογημένο το 2024

 

Ο Προέδρος

Ευάγγελος Γεωργάκης

Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γεωργάκης Ευάγγελος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καραγιάννη Μαριλένα  (Υπεύθυνη Χορωδίας)

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γαζής Ε. Θωμάς

ΤΑΜΙΑΣ: Γεωργάκη Διονυσία

ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γράψα Μαριάννα

ΜΕΛΗ: Λιβιτσάνου Αικατερίνη (Υπεύθυνη Χορευτικού)

Γεωργάκης Βασίλης (Υπεύθυνος κτιρίου)

Φερεντίνος Γεώργιος

Παπαδάτος Θεόδωρος

 

Επικοινωνία: 6944256103