Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

Φίλες και φίλοι του Συλλόγου και της Λευκάδας.

     Έχω την ιδιαίτερη τιμή να υπηρετώ από τη θέση του προέδρου ένα Σύλλογο που αποτελείται από δημιουργικούς ανθρώπους, οι οποίοι διαδέχτηκαν τους σπουδαίους προγόνους μας που εγκαταστάθηκαν στην Ηλιούπολη και στους γύρω δήμους, σταδιακά μετά τη δεκαετία του 1940. Όταν έφτασαν οι πρώτοι Λευκαδίτες στην Ηλιούπολη βρήκαν έναν τόπο που δεν έχει καμιά σχέση με το σημερινό. Ήταν έρημος και αφιλόξενος. Όμως αγωνίστηκαν. Όχι μόνο επιβίωσαν, αλλά δημιούργησαν πολιτισμό και συνέβαλαν αποφασιστικά στην αναμόρφωση, στην εξέλιξη και στην ανάπτυξη της Ηλιούπολης σε όλους τους τομείς. Έφεραν μαζί τους τις αγνές, τίμιες και ηθικές αξίες της λευκαδίτικης οικογένειας, καθώς επίσης την πίστη τους, τη διάθεση για αγώνα, για πρόοδο και πολιτισμό. Έναν πολιτισμό ο οποίος εμφορείται από το πνεύμα του Σικελιανού, του Βαλαωρίτη και γενικά της Λευκάδας.

     Ο Σύλλογός μας, ο οποίος ιδρύθηκε το 1976, υπηρετήθηκε από άξιους προέδρους και ικανά διοικητικά συμβούλια. Κράτησε ψηλά τη σημαία της Λευκάδας  και έδωσε μαρτυρία και παρουσία  στην Ηλιούπολη, στους γύρω δήμους, στο λεκανοπέδιο Αττικής, στη Λευκάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Επομένως μέλημά μας σήμερα  είναι η σημαία να παραμείνει ψηλά.

     Η  απόφασή μου  να υπηρετήσω το Σύλλογο μαζί με τα άλλα μέλη του Δ.Σ. εμπνέεται από τους στίχους του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη: “Νιώθω για σε πατρίδα μου στα σπλάχνα χαλασμό”.   Παράλληλα αισθανόμαστε την ευθύνη που απορρέει από τους στίχους περί χρέους προς τους προγόνους του Ν. Καζαντζάκη:  “Να τους νιώσεις μέσα σου, να συνεχίσεις το έργο τους και να παραδώσεις στο γιο σου την εντολή να σε ξεπεράσει”.

     Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας. Η παρούσα ιστοσελίδα δεν έχει σκοπό – ούτε άλλωστε μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο – να αντικαταστήσει τη φυσική μας παρουσία. Απλά είναι μέσο επικοινωνίας, ενημέρωσης, πρόσκλησης και συσπείρωσης στο Σύλλογό μας, ο οποίος είναι φορέας Λευκαδίτικου πνεύματος και αξιών.

     Σας περιμένουμε να συνεχίσουμε μαζί το έργο του Συλλόγου.

Με λευκαδίτικους χαιρετισμούς

Ο πρόεδρος

Ευάγγελος Γεωργάκης

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Γεωργάκης Ευάγγελος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ροντογιάννη Άννα (Υπεύθυνη Χορευτικού)
Γεν. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Φουρλάνος Χρ. Γιάννης
Αναπλ. Γεν ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μπεκιάρης Φίλιππος
ΤΑΜΙΑΣ: Τσουκαλά Χαρά
ΥΠ. ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Καραγιάννη Μαριλένα
ΒΟΗΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ: Γεωργάκη Ιωάννα
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ: Φραγκούλης Ιωάννης
ΜΕΛΟΣ: Μεσσήνη Ελευθερία