Κυριακή 22 Μαΐου 2022.

Ζήσαμε μια υπέροχη βραδιά γεμάτη Λευκάδα στο κατάμεστο Μουσείο «Εθνικής Αντίστασης» στην Ηλιούπολη.

Σε  κλίμα  συγκίνησης και νοσταλγίας έγινε, με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση με  τίτλο «Λευκάδα Μάγισσα».

Περίπου 200 Λευκαδίτες και  φίλοι  του νησιού «ξεναγήθηκαν» στις μοναδικές  φυσικές ομορφιές της Λευκάδας  μέσα από την προβολή    διαφανειών.

Παράλληλα  τραγούδησαν μαζί με την Πάττυ Καλού τραγούδια για τη Λευκάδα και  απόλαυσαν τον Ηλία  Λογοθέτη (Φρούφαλο) στις  απαγγελίες του  και τα τραγούδια του.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε:

Πρόλογος καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Λευκαδίων κ. Χρ. Γιάννη Φουρλάνο.

Παρουσίαση του βιβλίου «Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑ»  του δημοσιογράφου Ηλία Γεωργάκη.

Για το βιβλίο  μίλησαν οι: Θεόδωρος Γεωργάκης (δικηγόρος παρ’ Αρείω  Πάγω, διδάκτωρ Παντείου πανεπιστημίου, πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης), Νίκη Λυμπεράκη (δημοσιογράφος) και Τιτίνα Ροντογιάννη (φιλόλογος-ζωγράφος).

Αποσπάσματα από το βιβλίο   διάβασε  ο Λευκαδίτης ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης ο οποίος  τιμήθηκε  για την μεγάλη προσφορά   στο θέατρο και στον κινηματογράφο  από το δήμο Ηλιούπολης και τον σύλλογο  Λευκαδίων  Ηλιούπολης «Η Φανερωμένη».

Συναυλία από την  Πάττυ  Καλού με τραγούδια από το δίσκο «ΝΤΥΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ  ΣΤΟ ΜΠΛΕ».

Την   εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Άννα Κανδύλη. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης, ο πρ. πρόεδρος της  ΕΣΗΕΑ  και πρύτανης του  αστυνομικού ρεπορτάζ Πάνος  Σόμπολος   καθώς και ο  ο πρόεδρος του συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης Χρ.  Γιάννης  Φουρλάνος, ο οποίος προλόγισε τη βραδιά.

Πέραν τούτων παραβρέθηκαν ο πρώην υπουργός Μεταφορών κ. Ε. Πρωτοπαπάς, ο Αντιπρόεδρος της «Ένωσης Επτανησίων» κ. Δημήτρης Πολλάτος, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Ένωσης κ. ένα Κατωπόδη (από τη Λευκάδα), η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων κ. Σούλα Λάζαρη και πλήθος κόσμου.

Τις εντυπώσεις από την εκδήλωση έκλεψαν οι  μικρές  αδελφές Άλκηστις και  Σοφία  Γεωργάκη οι οποίες  τραγούδησαν το «Λευκάδα  Μάγισσα».

Την παράσταση λάμπρυνε η παρουσία της Λευκαδίτισσας νύφης στο πρόσωπο της όμορφης κόρης Αλεξάνδρας Γεωργάκη και ο «βαλς» χορός από το ντουέτο Πέτρου Μήτσου (δάσκαλος χορού του Συλλόγου μας) και Κατερίνας Λιβιτσάνου.

Στο τέλος  της εκδήλωσης  προσφέρθηκαν Λευκαδίτικα προιόντα (λαδόπιτες απο  τη  Σοφία Αναγνωστοπούλου, τη Όλγα Μανωλίτση και το  φούρνο ΚΑΛΟΥ,  σαλάμια Ντελημάρη, σπανακόπιτες, τυροπιτες, κρασιά, ροζολί κ.α.

Συγχαρητήρια σε όλους! Καλή συνέχεια και καλή δύναμη στον Ηλία Γεωργάκη, τον οποίο ευχαριστούμε για την προσφορά του.

Για το Σύλλογο Λευκαδίων

Χρ. Γιάννης Φουρλάνος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" © 2016

Ακολουθήστε μας: