Ηλιούπολη, 1η Ιουλίου 2023

Χθες, τελευταία μέρα του Ιουνίου, έφυγε από κοντά μας ο κ. Σπύρος Γαζής, μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία με την υγεία του.

Γεννήθηκε το 1939 στη Βαυκερή Λευκάδας. Γιος του Αιμίλιου Γαζή και της Μαρινέττας Βρεττού, είχε άλλα τέσσερα αδέλφια. Το 1944, σκοτώθηκε ο πατέρας του μαζί με τον αδελφό του – και θείο του Σπύρου­- Σταύρο. Ο γιος του Σταύρου θεωρήθηκε πέμπτο παιδί για την οικογένεια.

Το 1952,ο κ. Σπύρος έρχεται στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στις 10.00 πήρε το απολυτήριο του δημοτικού και στις 11.30 πήρε μόνος του τη συγκοινωνία για Αθήνα.

Δούλεψε αρχικά, όπως πολλοί άλλοι Λευκαδίτες, στα δίδυμα αδέλφια Στάθη και Αποστόλη Μεσσήνη, σαν « μαστορόπουλο». Το 1955 ξεκίνησε η τριετής φοίτησή του στην « Βιοτεχνική», νυχτερινή σχολή στην πλατεία Θεάτρου. Τελειώνοντας φοίτησε στο Γυμνάσιο.

Αργότερα προκόβοντας έγινε εργολάβος οικοδομών και μετά κατασκευαστής.

Βοήθησε όλα του τα αδέλφια, τρία από τα οποία ήλθαν κι αυτά στην Αθήνα.

Η σχέση του κ. Σπύρου με τον σύλλογο Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω δήμων « Η Φανερωμένη» ήταν καταλυτική. Πρώτος πρόεδρος του συλλόγου, το 1977, έγινε πολλές φορές αργότερα πρόεδρός του. Παρών και πρωτοστάτης σε όλα τα ζητήματα που προέκυπταν, από το κτίσιμο της Λευκαδίτικης Στέγης έως τις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου. Δυναμικός και παράλληλα αγνός και ανιδιοτελής.

Το ενδιαφέρον του για τον σύλλογο παρέμεινε αμείωτο μέχρι τέλους και όσο το επέτρεπε η υγεία του. Η τελευταία βοήθεια που μας πρόσφερε ήταν οι πληροφορίες, φωτογραφίες και ντοκουμέντα για τη δημιουργία του ιστορικού- φωτογραφικού Λευκώματος που εξέδωσε τελευταία ο σύλλογος.

Κύριε Σπύρο, σε ευχαριστούμε πολύ για όλα και ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου! Καλό σου ταξίδι !

smart

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" © 2016

Ακολουθήστε μας: