Ήταν μεγάλη η χαρά μας να υποδεχθούμε στη Λευκαδίτικη Στέγη την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ηλιούπολης, με τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ.Γεωργία Γουλή και κ.Βασιλική Ρήγου, στα πλαίσια της εργασίας τους “Διατηρώντας την επαφή με την ιδιαίτερη πατρίδα μας μέσα σε μια πολυσυλλεκτική μεγαλούπολη”.

Ο Σύλλογος μας, υπερθεματίζοντας για ακόμη μια φορά, τον διαχρονικό του ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και αναγνωρίζοντας τα οφέλη και τις αξίες της ελληνικής παράδοσης στάθηκε αρωγός στην πραγματοποιήση της εκπαιδευτικής αυτής εκδήλωσης, με την ελπίδα και την πεποίθηση πως επικοινωνόντας τα έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας μας με τους νέους της πόλης μας, συμβάλει ενεργά στην προώθηση της λευκαδιτικης κουλτούρας μέσα σε αυτήν.

Το Δ.Σ. καλοσωρισε τους μαθητές και τις μαθήτριες και τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος μας, κ. Ευάγγελος Γεωργάκης, αναλύοντας τον ρόλο του συλλόγου μέσα στην πολυσυλλεκτική μεγαλούπολη .

Για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η νέα γενιά, διατηρώντας ζωντανές τις μνήμες της παράδοσής μας, μίλησε ο χοροδιδάσκαλος και καλλιτεχνικός μας διευθυντής, κ. Πέτρος Μήτσου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρός μας δώρισε ιστορικό λεύκωμα από την ιδιωτική του συλλογή ενώ η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μαριλένα Καραγιάννη πρόσφερε στην υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος το φωτογραφικό μας λεύκωμα ” Λευκάδα όνειρο που δεν τελειώνει “. Από το ΔΣ επίσης, ο Γιωργος Φεραντινος μας χάρισε το cd του με Λευκαδίτικα ανέκδοτα ενώ παρών για να τιμήσει την επίσκεψή ήταν επίσης και ο δικηγόρος κ. Παπαδάτος Θεόδωρος, μέλος του Δ.Σ. μας.

Το 1ο ΓΕΛ με αγάπη μας δώρισε ένα καταπράσινο ελατάκι που θα ομορφύνει το λευκαδιτίκο σπίτι μας!

Οι μαθητές είχαν ακόμη την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο και να διδαχθούν παραδοσιακούς χορούς από τον δάσκαλό μας με τη συμμετοχή και της υπεύθυνης του χορευτικού μας τμήματος κ. Κατερίνας Λιβιτσάνου και εμείς τη χαρά να τους προσφέρουμε τα κεράσματά μας.

Ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης & Γύρω Δήμων ”Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ” ευχαριστεί με τη σειρά του την καθηγήτρια κ. Γεωργία Γουλή για την επιλογή του Συλλόγου μας καθώς και τους ίδιους τους μαθητές του 1ου Λυκείου Ηλιούπολης για το ενδιαφέρον την συμμετοχή και την αλληλεπίδραση!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" © 2016

Ακολουθήστε μας: