ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ

«Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ»

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022!

Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήσαμε και φέτος την πολιούχο του νησιού μας, τη Φανερωμένη μας.

Στις 19.00 στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής εψάλη ο πανηγυρικός Εσπερινός. Στην ακολουθία για πρώτη φορά έψαλε το Βυζαντινό Εργαστήρι του Συλλόγου μας.

Στο κέντρο του Ναού δέσποζε η εικόνα της Φανερωμένης πλαισιωμένη από τα μέλη του χορευτικού μας. Η λαμπρή λευκαδίτικη φορεσιά ήταν το κόσμημα, που μετά την εικόνα, έλκυε τα βλέμματα των πιστών.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και ο Ναός της Αγίας Παρασκευής γέμισε. Παρόντες ο Δήμαρχος της Πόλης μας κ. Γεώργιος Χατζηδάκης, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σπανάκης, οι αντιδήμαρχοι κ. Σταύρος Γεωργάκης και Ι. Πούλος, αρχηγοί παρατάξεων Τάσος Ευσταθίου, Στάθης Ψυρόπουλος, ο αντιπρόεδρος της δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ηλιούπολης κ. Νίκος Κυρίτσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής «Αγία Μαύρα» κ. Θωμάς Χόρτης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λευκαδίτικων Συλλόγων κ. Μπάμπης Κοντογιώργης και πολλοί άλλοι.

Στο τέλος του Εσπερινού ο πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων κ. Χρ. Γιάννης Φουρλάνος απηύθυνε χαιρετισμό.

7. 45 Η ώρα της λιτανείας. Η εικόνα συνοδευόμενη από το πλήθος του κόσμου και τη μπάντα της πυροσβεστικής περιφέρεται στους δρόμους της Ηλιούπολης και φτάνει μέχρι τη Λευκαδίτικη Στέγη. Όμορφες στιγμές γεμάτες μεγαλοπρέπεια, λυρισμό και έντονο θρησκευτικό συναίσθημα.

Αφού προσφέρθηκε ο Λευκαδίτικος άρτος (προσφορά από το αρτοποιείο «ΚΑΛΟΣ», Λυγιά Λευκάδας), αφήσαμε την Αγία Παρασκευή, της οποίας οι ιερείς και οι ψάλτες μας φιλοξένησαν με τον καλύτερο τρόπο, η βραδιά συνεχίστηκε με το 44ο λευκαδίτικο παραδοσιακό πανηγύρι στο χώρο του 5ου ΓΕΛ Ηλιουπόλεως.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και γέμισε το μεγάλο προαύλιο. Το Δ.Σ. του Συλλόγου έκανε το καλύτερο δυνατόν για την εξυπηρέτηση των πανηγυριωτών.

Το πανηγύρι ξεκίνησε με το τραγούδι καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου «σε τούτη τάβλα που ήρθαμε»

Ακολούθως η σκυτάλη πέρασε στο χορευτικό του Συλλόγου μας. Υπό την καθοδήγηση του δασκάλου μας κ. Πέτρου Μήτσου έκανε ένα χορευτικό πέρασμα στα Επτάνησα.

Η βραδιά συνεχίστηκε με τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα ήταν πολύ ωραίο. Η ορχήστρα του Αποστόλη Βαγγελάκη ήταν εξαιρετική. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το πρωί. Η ατμόσφαιρα φιλόξενη και οικογενειακή.

Ο Σύλλογος είχε μεριμνήσει όλοι οι πανηγυριώτες να κεραστούν άρτο, λευκαδίτικη παραδοσιακή λαδόπιτα και λαδοκούλουρα. Τα προϊόντα αυτά ήταν προσφορά από αρτοποιείο «ΚΑΛΟΣ» (Ανθούλα Καλού), Λυγιά Λευκάδας και από φούρνο «ΚΑΡΑΛΗΣ», (Ζωή Σκλαβενίτη) Βλυχό Λευκάδας. Η προσφορά ήταν γενναιόδωρη τους ευχαριστούμε πολύ, όπως και το ΚΤΕΛ Λευκάδας που πάντα κάνει το καλύτερο για εμάς.

Ο κόσμος πέρασε μια όμορφη βραδιά. Τα καλά τους σχόλια και ιδιαίτερα των νέων ήταν η αμοιβή μας.

Ευχαριστούμε πολύ όσους βοήθησαν.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" © 2016

Ακολουθήστε μας: