Κοπή πίτας!

         Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023!

         Μια ακόμα πετυχημένη εκδήλωση του Συλλόγου μας. Η αίθουσα και το προαύλιο της Λευκαδίτικης Στέγης από νωρίς πλημμυρίζουν από κόσμο. Κόσμο χαρούμενο, χαμογελαστό!

         Ξεχωρίζει η παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λευκάδας & Ιθάκης κ.κ. Θεοφίλου, του πανοσιολογιότατου Ηγούμενου της Ι.Μ Φανερωμένης αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρου, του βουλευτή Λευκάδας κ. Αθ. Καββαδά, της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδης Κράτσα, του Δήμαρχου Ηλιούπολης κ. Γεωργίου Χατζηδάκη, του Δήμαρχου Λευκάδας κ. Χαράλαμπου Καλού, του Αντιπεφερειάρχη Λευκάδας κ. Ανδρέα Κτενά, του πρώην υπουργού κ. Α. Κράτσα και του πρώην βουλευτή Λευκάδας κ. Ξενοφώντα Βεργίνη. Παρόντες επίσης οι αντιδήμαρχοι Ηλιουπολης κ. κ. Κ. Σεφτελής και Ι. Πούλος, Ι. Σκλαβενίτη, ο αντιδήμαρχος Λευκάδας κ. Τυπάλδος, οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου κ.κ. Ευάγγελος Γεωργάκης, Σούλα Βαμβακούση – Λάζαρη και Αργύρης Μαρίνος.

         Κοντά μας και άνθρωποι των γραμμάτων  όπως ο π. πρόεδρος πρωτοβάθμιας Σχολικής επιτροπής Ν. Κυρίτσης, ο δημοσιογράφος Ηλίας Γεωργάκης, ο πρόεδρος της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών κ. Κων/νος Κατηφόρης, εκπαιδευτικοί και πολλοί άλλοι.

         Μαζί μας και ο συμπατριώτης μας λογοτέχνης Μίμης Κούρτης.

         Παρόντες πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων & Σωματείων (Θ. Χόρτης πρόεδρος Συλλόγου Αγία Μαύρα, Θ. Λάζαρης Ομοσπονδία Λευκαδίων, Τρ. Ζαχαρόπουλος Σύλλογος Ευγήρου, Δ. Αναγνώστου πρόεδρος Θεσσαλών Ηλιούπολης, Μπ. Κοντογιώργης Εγκλουβή, Άννα Δελαπόρτα Επτανησιακή Συνομοσπονδία, Ευστάθιος Θεοχάρης Βουρνικάς, Ν. Κοντοπρίας – Άγιος Πέτρος) και πολλοί άλλοι.

         Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία – καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χρ. Γιάννη Φουρλάνο, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους παρουσίασε τις δράσεις του Συλλόγου κατά το τελευταίο έτος και πριν αρχίσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης διάβασε χαιρετισμούς από τον π. πρόεδρο της Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη, από τον επί πολλά έτη δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Θεόδωρο Γεωργάκη και από την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ και σπουδαία φίλη του Συλλόγου μας κ. Νίκη Αραμπατζή.

         Το πρόγραμμα ξεκίνησαν οι De Profundis ( ένα νεανικό σχήμα εγχόρδων) ερμηνεύοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια και γνωστές μελωδίες των Tchaikovsky και Mozart.

         Η σκυτάλη πέρασε στο Βυζαντινό εργαστήρι του Συλλόγου, όπου υπό τη διεύθυνση του κ. Πέτρου Δασκαλοθανάση ερμήνευσε παραδοσιακά κάλαντα και ύμνους.

         Αμέσως μετά ο πρόεδρος του Συλλόγου παρουσίασε το Banner  του φωτο – ιστορικού λευκώματος του Συλλόγου. Η παρουσίαση του εν λόγω έργου θα γίνει την 5η Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης – Θεοδωράκης». (Επιμέλεια ύλης: Άννα Ροντογιάννη, καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαριλένα Καραγιάννη, μια ιδέα του επί πολλά έτη προέδρου κ. Ευάγγελου Γεωργάκη)

         Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη μεικτή τετράφωνη   Χορωδία και τη μαντολινάτα μας υπό τη διεύθυνση του κ. Πέτρου Μήτσου.

         Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με το χορευτικό μας, το οποίο συνοδευόμενο από την ορχήστρα μας χόρεψε λευκαδίτικους χορούς (διδασκαλία Πέτρος Μήτσου).

         Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα & λαδόπιτα του Συλλόγου μας. Μαζί του ο Άγιος Καθηγούμενος της Ι. Μ. Φανερωμένης Λευκάδας π. Νικηφόρος, ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής π. Παναγιώτης Σαββόπουλος και το Βυζαντινό εργαστήρι του Συλλόγου.

         Οι επίσημοι παίρνοντας το κομμάτι (φελί) τους απηυθύναν χαιρετισμό επαινώντας το έργο του Συλλόγου, το οποίο συνεχίζεται αδιάκοπα και ευχήθηκαν υγεία και δημιουργική πορεία.

         Tο φλουρί της πίτας κερδήθηκε από τη φωτογράφο μας την Αριάδνη.

         Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας:

         Την Εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ που πάντα είναι δίπλα μας.

         Τους αδελφούς Γιώργο & Δημήτρη Σιμιντζή (ΒΕΝΕΤΗΣ Καισαριανή) για την όμορφη βασιλόπιτα.

         Το αρτοποιείο Ανθούλας Καλού, Λυγιά Λευκάδας.

         Το αρτοποιείο Χρήστος Αργυρός.

         Το αρτοποιείο ΚΑΡΑΛΗΣ, Βλυχό Λευκάδας.

         Το ΚΤΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, που πάντα μας φέρνει κοντά με την πατρίδα.

         Το κοσμηματοπωλείο ΞΕΝΟΦΩΝ ΧΑΛΙΚΙΑΣ.

         Η χορηγία δεν αποτιμάται με οικονομικά κριτήρια, αλλά με συναισθηματικά.

         Η αγάπη που δεχόμαστε είναι ανεκτίμητη.

         Ευχόμαστε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" © 2016

Ακολουθήστε μας: