Η απόδοση τιμής και ο εορτασμός της Πολιούχου του νησιού μας, της Παναγίας Πεφανερωμένης, αποτελεί για το Σύλλογό μας σημείο αναφοράς και κορωνίδα των εκδηλώσεων.

Έτσι ακριβώς έγινε και φέτος, υπό το ισχύον πλαίσιο, στον κατάμεστο Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Κάτω Ηλιούπολη, αποδώσαμε τις δέουσες τιμές στην Παναγία Πεφανερωμένη, η εικόνα της οποίας, πιστό αντίγραφο της εικόνας της Μονής, παραμένει στη Λευκαδίτικη Στέγη, δέσποζε στο κέντρο του ναού. Η εικόνα πλαισιώθηκε από νέους και νέες που έφεραν τη λευκαδίτικη φορεσιά.

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020, 19.00! Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής. Ακολουθεί Αρτοκλασία με λευκαδίτικό άρτο που όπως κάθε χρόνο προσέφερε το Αρτοποιείο «ΚΑΛΟΣ», Λυγιά Λευκάδας.

Κατόπιν ο π. Ιωακείμ, εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λευκάδας και Ιθάκης κ. κ. Θεόφιλου, μετέφερε το μήνυμα της ημέρας και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευάγγελος Γεωργάκης ευχαρίστησε όσους παρευρέθησαν.

Τελειώνοντας ευχαριστούμε το ΚΤΕΛ Λευκάδας για τη μεταφορά του άρτου και για το γεγονός ότι πάντοτε μας συνδέει με την πατρίδα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" © 2016

Ακολουθήστε μας: