Για άλλη μία χρόνια ανελλιπώς από το 1970 οι Λευκαδίτες της Ηλιούπολης των Γύρω Δήμων, όλου του λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά και οι κάτοικοι της Κάτω Ηλιούπολης γιόρτασαν την Πολιούχο της Λευκάδας, την κυρά Φανερωμένη, το καύχημα των Λευκαδίων στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στην πλατεία Λευκαδίων στη Κάτω Ηλιούπολη.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησαν όλοι οι ιερείς του Ιερού Ναού και ο Λευκαδίτης εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιωακείμ Αϊβαλιώτης.

Πλήθος πιστών συνόδευσε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Πεφανερωμένης στη Λιτανεία μέχρι τη Λευκαδίτικη Στέγη.

Οι προτομές του Άγγελου Σικελιανού, του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη στην Πλατεία Λευκαδίων συναντήθηκαν με την Ιερά Εικόνα, πιστό αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνας της Ιεράς Μονής, εκπέμποντας το διαχρονικό Λευκαδίτικο μήνυμα.

Του λυρικού και ανθρώπινου στοιχείου με τον Άγγελο Σικελιανό, του επικού και αγωνιστικού με τον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, του αρμονικού, του αγνού, του ωραίου, του θείου με την Εικόνα της Παναγίας Πεφανερωμένης.

Ο εορτασμός φέτος συνέπεσε με την παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Γεωργάκης εκπροσώπησε το Σύλλογο μας στις εορταστικές εκδηλώσεις στο νησί της Λευκάδας. Δεν πραγματοποιήθηκε φέτος το μουσικό χορευτικό λαϊκό πανηγύρι λόγω της εκδήλωσης αποκαλυπτήριων της προτομής του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λευκάδα, αλλά και του χαρακτήρα που το Δ.Σ. του Συλλόγου επιθυμεί να προσδώσει στο λαϊκό πανηγύρι.

Χρόνια πολλά σε όλους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" © 2016

Ακολουθήστε μας: