Η μουσική παράδοση της Λευκάδας, οι χοροί της, τα τραγούδια της, οι ενδυμασίες, γυναικείες και αντρικές, ταξίδεψαν στην όμορφη και ξακουστή Αντίπαρο.

Το βράδυ του Σαββάτου 25 Μαΐου 2024, οι χορεύτριες και χορευτές του Συλλόγου με επικεφαλής τον χοροδιδάσκαλο μας Πέτρο Μήτσου, παρουσίασαν με μια  ιδιαίτερη εμφάνιση τη μουσική και χορευτική παράδοση της Λευκάδας, χορεύοντας του χορούς, Πατινάδα Λευκάδας, Καραβάκια, Μπαρμπούνι, Είχα καρδιά (Συρτός Λευκάδας), Μηλιά, Θειακός και Μπάλος και καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό. Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησαν οι χορεύτριες του Συλλόγου με τις χαρακτηριστικές πολύχρωμες φορεσιές τους.

Ήταν η δεύτερη φορά που ο Σύλλογος μας ταξίδεψε στο κυκλαδονήσι Αντίπαρο. Πριν πέντε χρόνια η τετράφωνη μικτή χορωδία και η μαντολινάδα του Συλλόγου μας τραγούδησαν στο Κάστρο της Αντιπάρου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Γεωργάκης και η Έφορος του Χορευτικού τμήματος Κατερίνα Λιβιτσάνου προσέφεραν στην Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ καλούδια από τη Λευκάδα: λαδόπιτα από το φούρνο “Καλός”, λαδοκούλουρα από τους φούρνους “Σάκης” και “Γεωργάκης”, μαντολάτο – παστέλι της οικογένειας Φέξης και κρασιά από το οινοποιείο “Λευκαδίτικη Γη”.

Στο Δήμαρχο της Αντιπάρου κ. Αναστάσιο Φαρούπο προσέφεραν ένα δίσκο με κέντημα της χαρακτηριστικής καρσάνικης βελονιάς που έχει ενταχθεί στον κατάλογο των στοιχείων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και το Ιστορικό και Φωτογραφικό Λεύκωμα του Συλλόγου μας.

Ήταν μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή Λευκαδίτικη παρουσία, όπου το βαθύ μπλε του Αιγαίου έσμιξε με το απέραντο γαλάζιο της καρδιάς μας του Ιονίου Πελάγους.

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" © 2016

Ακολουθήστε μας: