Ιανουάριος 2020! Ο πήχης του Συλλόγου είναι ένα επίπεδο ψηλότερα από το 2019 και οι ευθύνες μας ακόμη πιο πολλές για “υψηλές πτήσεις”!

Κυριακή 19 Ιανουαρίου, 18.00, στη Λευκαδίτικη Στέγη κόβεται η καθιερωμένη παραδοσιακή λαδόπιτα. Η αίθουσα είναι ασφυκτικά γεμάτη και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι “δεν πέφτει ούτε καρφίτσα”.

Πλήθος κόσμου, όπου ανάμεσά τους παρευρίσκονται ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γεώργιος Χατζηδάκης, οι εκπρόσωποι του δημάρχου Λευκάδας Χαράλαμπου Καλού κύριοι Γιάννης Λιβιτσάνος αντιδήμαρχος και Νίκος Τυπάλδος Δημοτικός Σύμβουλος, ο Λευκαδίτης δήμαρχος Βύρωνα κ. Γρηγόρης Κατωπόδης, ο πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, πρώην πρόεδροι του συλλόγου, αντιδήμαρχοι, αρχηγοί παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ηλιούπολης, πρόεδροι πολιτιστικών Συλλόγων της Λευκάδας και της Ηλιούπολης. Ευχές έστειλαν επίσης ο βουλευτής Λευκάδας κ Αθανάσιος Καββαδάς, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ Ρόδη Κράτσα, ο πρώην βουλευτής Ξενοφών Βεργίνης και ο πρώην πρόεδρος της βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Παραβρέθηκε επίσης η πολιτευτής Λευκάδας Αργυρή Κατωπόδη. 

Την πίτα ευλόγησε ο ηγούμενος της Ι. Μ. Φανερωμένης Λευκάδας πανοσιολογιότατος π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. κ. Θεόφιλου.

Η κ. Μαριλένα Καραγιάννη παρουσίασε το πρόγραμμα και η τελετή άρχισε.

Φέτος ξεκινήσαμε με κάτι νέο και αξιόλογο! Τη βυζαντινή μας χορωδία, η οποία υπό την καθοδήγηση του πρωτοψάλτη – καθηγητή μουσικής κ. Πέτρου Δασκαλοθανάση ερμήνευσε ύμνους και βυζαντινά κάλαντα. Το νέο μας σχήμα έκανε πολύ καλή εμφάνιση κι απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την πολυφωνική μας χορωδία, η οποία υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Πέτρου Μήτσου ερμήνευσε επτανησιακά κάλαντα, κάλαντα Λευκάδας και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Κατόπιν ήρθε η ώρα του χορευτικού μας να ανεβάσει τον ενθουσιασμό στα ύψη. Νέοι και νέες φορώντας την πανέμορφη λευκαδίτικη φορεσιά χόρεψαν τραγούδια της Λευκάδας υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Πέτρου Μήτσου.

Τα παραπάνω τμήματα συνόδευσαν οι μουσικοί: Ελένη Φουρλάνου κανονάκι, βιόλα, κλαρίνο. Κωνσταντίνος Φουρλάνος λαούτο, μαντολίνο, Μαρία Σύρτα κρουστά, Χρ. Γιάννης Φουρλάνος κρουστά.

Αμέσως μετά ευλογήθηκε η παραδοσιακή μας λαδόπιτα. Στην ακολουθία έψαλε η βυζαντινή χορωδία μας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευάγγελος Γεωργάκης απένειμε τιμητικές πλακέτες στους μουσικούς Παναγιώτη Φίλιππα, Σπύρο Γράψα και Νίκο Κατωπόδη για την προσφορά τους στο Σύλλογο και τη Λευκάδα.

Ο Παναγιώτης Φίλιππας ιδιαίτερα συγκινημένος παρέλαβε την πλακέτα του, ευχαρίστησε το Σύλλογο και ύστερα μας χάρισε όμορφες στιγμές με το βιολί του .

Ακολούθως ο πρόεδρος του Συλλόγου, αφού ευχήθηκε υγεία και προκοπή σε όλους προχώρησε στην κοπή της λαδόπιτας και στο μοίρασμα των κομματιών.

Ο ηγούμενος της μονής ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, την ευλογία της Μεγαλόχαρης και ανέφερε ότι αυτό που βλέπει εδώ είναι ωρίμανση στο Σύλλογό μας και μεγαλείο. Κάθε φορά και καλύτερα και πιο σπουδαία πράγματα γίνονται στο Σύλλογο.

Ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης κ. Χατζηδάκης αφού παρέλαβε το κομμάτι του προχώρησε σε μια σημαντική εξαγγελία. Η ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ.

Ευχές και συγχαρητήρια για το έργο του Συλλόγου είπαν ο Λευκαδίτης αντιδήμαρχος Γιάννης Λιβιτσάνος, ο Λευκαδίτης δήμαρχος Βύρωνα κ. Γρηγόρης Κατωπόδης, ο πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Θεόδωρος Γεωργάκης και όλοι οι άλλοι παρευρισκόμενοι επίσημοι και απλοί πολίτες. 

Τελειώνοντας ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας:

Τα ”SUPER MARKET” ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Το αρτοποιείο ΚΑΛΟΣ για την προσφορά της λαδόπιτας

Το ΚΤΕΛ Λευκάδας που πάντα μας φέρνει κοντά με την πατρίδα

Φροντιστήρια Κυρίτσης

Ψητοπωλείο Λόντζα

Κοσμηματοπωλείο “ΜΙΚΕΛΙΔΗ”, Ηλιούπολη

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

« 1 of 2 »

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" © 2016

Ακολουθήστε μας: