Για άλλη μια φορά ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» απέδωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δέουσες τιμές στη πολιούχο και προστάτιδα του νησιού μας Παναγία Πεφανερωμένη.

Όπως κάθε χρόνο στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής στην πλατεία Λευκαδίων, κάτω Ηλιούπολη, εψάλη ο καθιερωμένος Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας προς τιμήν της προστάτιδάς μας.

Στο κέντρο του ναού δέσποζε η εικόνα της Παναγίας Πεφανερωμένης, πιστό αντίγραφο της εικόνας της Μονής που παραμένει στη Λευκαδίτικη Στέγη. Η εικόνα πλαισιώθηκε από νέους και νέες που έφεραν τη λευκαδίτικη φορεσιά.

Ο π. Ιωακείμ, εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λευκάδας και Ιθάκης κ. κ. Θεόφιλου, μετέφερε το μήνυμα της ημέρας, τονίζοντας ότι η Παναγία είναι η μητέρα και σκέπη όλων. Ακολούθως ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου κ. Χρ. Γιάννης Φουρλάνος εκ μέρους του προέδρου του Συλλόγου κ. Ευάγγελου Γεωργάκη ευχαρίστησε τον π. Ιωακείμ και όσους παρευρέθηκαν αναφέροντας ότι η εικόνα μας πρόσφατα είχε μεταφερθεί στην Αγία Γλυκερία στο Γαλάτσι προς ευλογία και στήριξη των πιστών.

Παρευρέθηκαν αρχηγοί δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι συλλόγων, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου, η ανταπόκριση του οποίου ήταν συγκινητική, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Μαζί μας και ο κ. Σωτήρης Κάτσενος, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ της Λευκάδας», όπου παρουσιάζει σε συνέχειες το υπό έκδοση φωτογραφικό – ιστορικό λεύκωμα της ιστορίας του Συλλόγου μας και των Λευκαδίων της Ηλιούπολης & Γύρω Δήμων.

Μετά το τέλος της ακολουθίας με απόλυτη τάξη, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, μοιράστηκε ο άρτος στους παρευρισκομένους και το φελί της λευκαδίτικης λαδόπιτας.

Τον Άρτο και τη λαδόπιτα προσέφερε, όπως κάθε χρόνο, το Αρτοποιείο «ΚΑΛΟΣ», Λυγιά Λευκάδας, το οποίο ευχαριστούμε.

Τελειώνοντας ευχαριστούμε το ΚΤΕΛ Λευκάδας για τη ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά του άρτου και της λαδόπιτας και για το γεγονός ότι πάντοτε μας συνδέει με την πατρίδα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" © 2016

Ακολουθήστε μας: