Αγαπητοί μας συμπατριώτες συμπολίτες και φίλοι καλώς εκοπιάσατε!

         Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, εκφράζω τη χαρά μας που ανταμώνουμε πάλι στην Λευκαδίτικη Στέγη κάτω από το βλέμμα της κυράς μας, της Φανερωμένης μας.

         Έχουμε την τιμή και την ευθύνη να υπηρετούμε ένα Σύλλογο, ο οποίος από την ίδρυσή του κρατά ψηλά τα πολιτιστικά αγαθά των Ιονίων νήσων και της Λευκάδας μας και προσπαθεί να συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμιση της Πόλης μας, καταθέτοντας τη δική μας πολιτιστική μαρτυρία.

         Μέσα σε αυτά τα πλαίσια κινηθήκαμε και θα εξακολουθούμε να κινούμαστε όσο χρόνο υπηρετούμε το Σύλλογο. Προσωπικά κάθε μέρα που βρίσκομαι εδώ τη σκέφτομαι σαν να είναι η τελευταία μου σε αυτή τη θέση. Έτσι πάντα βαραίνει πάνω μου η σκέψη πώς θα παραδώσω το Σύλλογο στους επόμενους.

         Ευτυχώς στη θέση αυτή δεν είμαι μόνος. Περιβάλλομαι από ένα καθ’ όλα άξιο Δ. Σ. (Αλέκος Αργύρης, Ιωάννα Γεωργάκη, Βασίλης Γεωργάκης, Μαριλένα Καραγιάννη, Ακριβούλα Κάτσενου, Γιώργος Κτενάς, Φίλιππος Μπεκιάρης, Άννα Ροντογιάννη)  με τη βοήθεια του οποίου πετύχαμε πολλά.

         Από την περσινή κοπή της πίτας μέχρι σήμερα, ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε13άρι δράσεων .

  1. Συμμετείχαμε στην εκστρατεία ανθρωπιστικής βοήθειας που οργάνωσε το ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΚΥΡΙΤΣΗΣ» σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης.
  2. Η χορωδία μας πήρε μέρος (Μάρτιος) στην εκδήλωση του ΟΠΑΝΔΑ «Μάχου υπέρ πίστεως».
  3.  Λάβαμε μέρος στο συναπάντημα Χορωδιών (Μάιος) στο Δήμο μας, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγγελος Σικελιανός».
  4. Συνδιοργανώσαμε την παρουσίαση του βιβλίου του Ηλία Γεωργάκη «Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑ» (Λευκάδα Μάγισσα)
  5.  Κορυφαία στιγμή για τη χορωδία μας η παρουσία της στο Μέγαρο Μουσικής (22 Μαΐου)
  6. Οργανώσαμε γιορτή  για την Ένωση των Επτανήσων, στην πλατεία Λευκαδίων, στην Ηλιούπολη, στην οποία προσκλήθηκε και ο Σύλλογος «Αγία Μαύρα».
  7. Συμμετείχαμε με το χορευτικό μας σε Φεστιβάλ στο Παλαιό Φάληρο και με τη χορωδία μας Περατζάδα του Συλλόγου Κερκυραίων Ελευσίνας.
  8. Οργανώσαμε λαμπρό πανηγύρι για να τιμήσουμε την πολιούχο του νησιού μας. Λιτανεία με την μπάντα του Π.Σ. και λαϊκό πανηγύρι, το οποίο ακούστηκε μέχρι τη Λευκάδα.
  9. Η Στέγη μας  φιλοξένησε την υπέροχη έκθεση φωτογραφίας της καλλιτέχνιδας Πέρσα Σιαφλά.
  10. Το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας επαναλειτούργησε.
  11. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα γνωρίζουμε την πατρίδα μας με εκδρομή – ξενάγηση στη Λειβαδιά και Όσιο Λουκά.
  12. Το Αμπαλί έγινε πλέον άυλο πολιτιστικό στοιχείο της UNESCO. Έτσι διοργανώσαμε πετυχημένο τουρνουά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
  13. Ο Σύλλογος μας απέκτησε φωτοτυπικό υψηλών προδιαγραφών, χάρη στη μεσολάβηση  του Δημάρχου της πόλης μας και  του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών κ. Σεφτελή και την υπάλληλο του Δήμου κ. Αλεξάνδρα Αργυρού για τη μεσολάβησή τους στην  εταιρία INFOCOPY” , τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Εργαζόμαστε άοκνα για την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του Συλλόγου. Έτσι στις 5 Μαρτίου (Κυριακή) στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης παρουσιάζουμε το φωτο – ιστορικό λεύκωμα της ιστορίας του Συλλόγου μας από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 έως σήμερα με επιμέλεια της ύλης: Άννα Ροντογιάννη, καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαριλένα Καραγιάννη. Είναι μια ιδέα του επί πολλά έτη προέδρου κ. Ευάγγελου Γεωργάκη.

Τελειώνοντας εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δασκάλους του Συλλόγου μας Πέτρο Δασκαλοθανάση και Πέτρο Μήτσου, τους χορωδούς, τους χορευτές και τους μουσικούς του Συλλόγου.

         Ευχαριστούμε για την παρουσία σας και ευχόμαστε καλή, δημιουργική χρονιά και υγεία σε όλους!

Χρ. Γιάννης Φουρλάνος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" © 2016

Ακολουθήστε μας: