ΕΝΘΡΟΝΗΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Κυριακή 22 Απριλίου 2018! Εδώ και μέρες τώρα φαίνεται ότι κάτι καινούριο θα συμβεί στο μοναστήρι της “Κυράς”, το σημείο αναφοράς κάθε Λευκαδίτη.

“Σήμερον έαρ μυρίζει”, λένε οι ύμνοι του Πεντηκοσταρίου.” Έστησε ο Έρωτας χορό με τον ξανθό Απρίλη”, λέει ο εθνικός μας ποιητής. Άνοιξη. Αρχή ζωής. Νέα αρχή και στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδας.

Λαμπρότητα, συγκίνηση και σεμνότητα χαρακτηρίζουν το κλίμα που επικράτησε στην Ενθρόνιση του εκλεγμένου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη κ. Νικηφόρου Ασπρογέρακα από το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. κ. Θεόφιλο, παρουσία του Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. κ. Ιωσήφ, παρουσία των αρχών του νησιού μας.

Στην τελετή αυτή είχε την τιμή να εκπροσωπηθεί ο Σύλλογός μας από μέλη του Δ. Σ. με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Ευάγγελο Γεωργάκη και το Γενικό γραμματέα κ. Φουρλάνο Χρ. Γιάννη. Ο Σύλλογος μας είναι άμεσα συνδεδεμένος με το μοναστήρι της Φανερωμένης, της οποίας άλλωστε φέρει και το όνομά του.

Είναι γνωστό ότι οι πρώτοι Λευκαδίτες που έφτασαν μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο στην Ηλιούπολη αυτές τις καταβολές έφεραν μαζί τους Λευκάδα και Φανερωμένη.

Οι Σχέσεις μας με το Μοναστήρι είναι στενές και άρρηκτες. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς.

Όπως είναι γνωστό πρόσφατα, εικόνα, πιστό αντίγραφο της Φανερωμένης, εξήλθε από τη Μονή και κοσμεί τη Λευκαδίτικη Στέγη με σκοπό την προστασία των Λευκαδίων και φίλων της Ηλιούπολης και των γύρω Δήμων.

Η σημερινή μέρα μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στη χαρά της Μονής, διότι μέσα μας ηχεί ο παλμός της Λευκάδας και της Φανερωμένης.

Ευχόμαστε στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής ΑΞΙΟΣ!!!

[Best_Wordpress_Gallery id=”64″ gal_title=”Enthronisi”]

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" © 2016

Ακολουθήστε μας: