Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 13 Οκτωβρίου, το 1ο Τουρνουά ΑΜΠΑΛΙ  Λευκαδίτικων Φορέων Αττικής. Ένα παραδοσιακό Λευκαδίτικο παιχνίδι που παίζεται με ξύλινες μπάλες σε ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο ανοιχτού χώρου. Χάρη στις πρωτοβουλίες του Βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανάσιου Καββαδά, με τον Σύλλογο μας, το ΑΜΠΑΛΙ είναι επίσημα καταχωρημένο στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που τηρείται σε συνεργασία με την UNESCO. 

Είναι λοιπόν, μεγάλη η τιμή και η χαρά για το Σύλλογο Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» η αποδοχή του κόσμου και η αθρόα προσέλευση φίλων και γνωστών στο 1ο Τουρνουά ΑΜΠΑΛΙ, αναγνωρίζοντας έτσι τη σημαντική προσπάθεια μας να διατηρήσουμε ζωντανή τη Λευκαδίτικη παράδοση.  

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών πολλά μέλη του Συλλόγου μας, πολλοί Ηλιουπολίτες, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, ο επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Ευαγγέλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλιούπολης Σταύρος Γεωργάκης, Λευτέρης Κόντης, οι πρόεδροι Λευκαδίτικων Φορέων Όλγα Σταύρακα, Τρύφων Ζαχαρόπουλος, Ζώης Τζεφρώνης, πολλά μέλη Δ.Σ. των φορέων, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Κάτσενος, ο Πρόεδρος του ΠΕΤΑΝ Λευκάδας, Κώστας Λάζαρης. 

Δημιουργήθηκαν ομάδες Λευκαδίτικων Φορέων και Χωριών, ενώ συμμετείχαν και η ομάδα του Χορευτικού και της Χορωδίας του Συλλόγου μας. Την ευθύνη διοργάνωσης του Τουρνουά είχε επιτροπή αποτελούμενη από τους Ηλία Βλάχο, Τρύφων Ζαχαρόπουλο και Θεόδωρο Παπαδάτο. Διαιτητής το μέλος του χορευτικού μας, καθηγήτρια γυμναστικής αγωγής, κα Ζανέτα Ευθυμιοπούλου.  

Πρώτος νικητής αναδειχθεί η ομάδα του Χωριού Κομηλιό και δεύτερος η ομάδα του Χορευτικού του Συλλόγου μας, οι οποίοι έλαβαν και τα αντίστοιχα κύπελλα.   

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο Τουρνουά ΑΜΠΑΛΙ  Λευκαδίτικων Φορέων Αττικής με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή, χαρά και πάντοτε με απερίοριστη αγάπη για τη Λευκαδίτικη παράδοση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" © 2016

Ακολουθήστε μας: