2ο Τουρνουά ΑΜΠΑΛΙ Λευκαδίτικων Φορέων Αττικής.
Ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης και Γύρω Δήμων «Η Φανερωμένη» διοργανώνει το 2ο Τουρνουά ΑΜΠΑΛΙ Λευκαδίτικων Φορέων Αττικής, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2025, στις 11:00 π.μ., στο γήπεδο Αμπαλί (Εθνάρχου Μακαρίου & Ίωνος, Κάτω Ηλιούπολη).
Ελάτε να περάσουμε μαζί μια όμορφη Κυριακή με παιχνίδι, χαμόγελα και καλή λευκαδίτικη παρέα!

- Published in Εκδηλώσεις
Συμμετοχή του Χορευτικού Τμήματος του Συλλόγου μας στο Αφιέρωμα Μνήμης για τον Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδος ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση για την χειμερινή περίοδο 2024 – 2025, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις μνήμης για τον Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2025 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.
Ήταν μία συνεργασία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και του Πολιτιστικού Φορέα Φαιάκων Ένωση.

- Published in Εκδηλώσεις
50 χρόνια παράδοσης, πολιτισμού και προσφοράς.
Ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων «Η Φανερωμένη» συνεχίζει το ταξίδι του με αγάπη στην παράδοση και τον πολιτισμό.
? Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025

- Published in Εκδηλώσεις
Θεία Λειτουργία & Αρτοκλασία του Συλλόγου στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδας.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία του Συλλόγου μας στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδας την Κυριακή 17 Αυγούστου 2025.
Χοροστάτησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ασπρογέρακάς. Παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Αντώνης Δουβίτσας, ο π. δήμαρχος Ηλιούπολης Θεόδωρος Γεωργάκης, πολλά μέλη του σημερινού και προηγούμενων Δ.Σ., πρόεδροι Λευκαδίτικων Σωματείων και πλήθος κόσμου.
Σημαντική βοήθεια στην εκδήλωση προσέφερε ο δικός μας άνθρωπος, Λάμπρος Γεωργάκης, ενώ έψαλε και το μέλος του Συλλόγου, Γιώργος Κτενάς. Ο άρτος ήταν προσφορά του φούρνου ΚΑΛΟΣ.
Ευχαριστούμε θερμά τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, το σώμα των μοναχών, τους ψάλτες και τους εθελοντές προσφοράς, γυναίκες και άνδρες για τη φιλοξενία.
Βοήθειά μας η Παναγία Φανερωμένη. Και του χρόνου.

- Published in Εκδηλώσεις
Πρόσκληση στη Θεία Λειτουργία & Αρτοκλασία.
Με χαρά σας περιμένουμε την Κυριακή 17 Αυγούστου 2025, στις 9:00 π.μ., στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδας, για τη Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης & Γύρω Δήμων “Η Φανερωμένη”.
Με αγάπη και τιμή προς τα μέλη και τους φίλους μας που βρίσκονται στη Λευκάδα.
- Published in Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις του Συλλόγου μας προς τιμή της Πολιούχου της Λευκάδας Παναγίας Φανερωμένης.
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Συλλόγου μας προς τιμή της Πολιούχου του νησιού μας Παναγίας Φανερωμένης.
Κυριακή 8 Ιουνίου 2025: Εσπερινός Αρτοκλασία & Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας

















Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025: 45ο Παραδοσιακό Λευκαδίτικο Αντάμωμα


- Published in Εκδηλώσεις
Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ!
Λίγες μέρες έμειναν για το 45ο Παραδοσιακό Λευκαδίτικο Αντάμωμα – Πανηγύρι!
Την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025 και ώρα 9:30 μ.μ. δίνουμε ραντεβού όλοι στο υπαίθριο χώρο του 5ου Λυκείου Ηλιούπολης!
Ετοιμαστείτε για μια βραδιά γεμάτη χορό, τραγούδι, ζωντανή μουσική και αυθεντική Λευκαδίτικη ατμόσφαιρα! ???
? Στο κλαρίνο ο μοναδικός Γιώργος Κωτσίνης
? Παραδοσιακή Ορχήστρα
? Συμμετέχουν: το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας και η ομάδα του Κέντρου Χορού και Κίνησης Ηλιούπολης “ΗΛΙΔΑ”
? Οδός Παπαναστασίου 12, Κάτω Ηλιούπολη.
? Μην το χάσετε! Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί και να τιμήσουμε την Παναγία Φανερωμένη όπως κάθε χρόνο! ?

- Published in Εκδηλώσεις
Μετράμε αντίστροφα για το 45ο Παραδοσιακό Λευκαδίτικο Αντάμωμα – Πανηγύρι, προς τιμήν της Πολιούχου μας Παναγίας Φανερωμένης!
? Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025, στις 9:30 μ.μ.
? Υπαίθριος χώρος 5ου Λυκείου Ηλιούπολης, Παπαναστασίου 12
? Με τον μοναδικό Γιώργο Κωτσίνη στο κλαρίνο και καταξιωμένους μουσικούς!
? Προηγείται την Κυριακή 8/6 ο Μέγας Εσπερινός & η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.
Ελάτε να ανταμώσουμε με τραγούδι, χορό και αγάπη για τον τόπο μας!


- Published in Εκδηλώσεις
8 Ιουνίου: Μέγας Εσπερινός & Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας “Παναγιά Φανερωμένη” | 13 Ιουνίου: Παραδοσιακό Λευκαδίτικο Αντάμωμα.
- Published in Εκδηλώσεις
Εντυπωσιακή παρουσία του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου μας στην Κύθνο.
Το τριήμερο 24 έως 26 Απριλίου 2025 η μουσική παράδοση της Λευκάδας, οι χοροί της, τα τραγούδια της ,οι ενδυμασίες της, ταξίδεψαν στην όμορφη και γραφική Κύθνο.
Το απόγευμα και το βράδυ της Πέμπτης 24 Απριλίου 2025 οι χορεύτριες και χορευτές του Συλλόγου μας με επικεφαλής το χοροδιδάσκαλο μας και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Συλλόγου κο Πέτρο Μήτσου παρουσίασαν την μουσική και χορευτική παράδοση του νησιού μας περπατώντας στα στενά της χώρας της Κύθνου, ενώ στη συνέχεια χόρεψαν στην κεντρική πλατεία δίπλα στην Κούνια της Λαμπρής τους λευκαδίτικου χώρους, Πατινάδα, Μηλιά, Καραβάκι, Μπαρμπούνι, “Είχα καρδιά που άνθιζε”, Θειακός, Μπάλλος.
Οι υπεύθυνες αποστολής μέλη του Δ.Σ. κα Κατερίνα Λιβιτσάνου και κα Διονυσία Γεωργάκη προσέφεραν στον Πολιτιστικό Όμιλο Χώρας Κύθνου εικόνα της προστάτιδάς του νησιού μας, Παναγίας Φανερωμένης, ενώ έλαβαν κυθνιώτικα καλούδια.
Για άλλη μια φορά το βαθύ μπλε του Αιγαίου πελάγους έσφιξε αρμονικά με το απέραντο Γαλάζιο του Ιονίου πελάγους.

- Published in Εκδηλώσεις
- 1
- 2



