Η Λευκάδα είναι ο τόπος με τη διπλή μουσική παράδοση. Αστική και αγροτική. Η αστική μουσική της παράδοση αποτελείται κυρίως από καντάδες, ένα μουσικό είδος ιδιαίτερα τρυφερό και ρομαντικό.

Οι επτανησιακές καντάδες εκτελούνται με συνοδεία ιδιαίτερης ορχήστρας της μαντολινάτας.

Το μαντολίνο, η μάντολα και η κιθάρα αποτελούν τα βασικά όργανα αυτού του μουσικού σχήματος. Το ρεπερτόριο της μαντολινάτας είναι αρκετά πλούσιο και έχει τη δυνατότητα για πρωτότυπες εκτελέσεις.

Η μαντολινάτα εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Γένοβα της Ιταλίας το 1892. Τα επόμενα χρόνια δημιουργούνται στην Ελλάδα τέτοιες ορχήστρες με τα Επτάνησα να έχουν τη μερίδα του λέοντος. Η μαντολινάτα είναι από τα αγαπημένα είδη της μουσικής. Η γλυκιά της μελωδία μπορεί να γαληνεύσει την ανθρώπινη ψυχή.

Ο Σύλλογος μας πιστός υπηρέτης της επτανησιακής παράδοσης πριν από ένα χρόνο ίδρυσε τμήμα μαντολινάτας με σκοπό την πλαισίωση αρχικά της χορωδίας του, αλλά και γενικά να υπηρετήσει τη μουσική και ιδιαίτερα την επτανησιακή κουλτούρα.

Τη διεύθυνση της μαντολινάτας έχει ο καταξιωμένος μαέστρος – μουσικός κ. Πέτρος Μήτσου. Τα δείγματα της πορείας είναι θετικά και σας καλούμε κοντά μας για κοινά δημιουργικά μουσικά ταξίδια.

[Best_Wordpress_Gallery id=”80″ gal_title=”Xorwdia”]

Ώρες μαθημάτων μαντολινάτας